Laivaliikenne

Matkusta turvallisesti! Koronaviruspandemian aikana M/s Isosaari on hyvä valinta. Alus on Helsingin ylivoimaisesti tilavin saaristoristeilijä ja jokaiselle asiakkaalle riittää varmasti omaa tilaa. Itse saarikohdekin on iso ja siellä ei tarvitse ahtautua lähelle muita.

HUOM! POIKKEUS pe-su 7-9.8.2020 LIIKENNÖIDÄÄN 90-PAIKKAISELLA M/S MARIVAL II-AUKSELLA. Aluksessa WC ja kahvila A-oikeuksin. Normaaliaikataulu. Lippujen osto etukäteen erittäin suositeltavaa.

Huom! Hyvän kelin vuoksi kautta on pidennetty: ti-pe 11.8-14.8 ajetaan reittiliikennettä normaaliaikataulun mukaan ja ravintola palvelee myös normaaliaikataulun mukaan. Ajetaan m/s Wellamo-aluksella.

Isosaareen liikennöidään toukokuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin. Saareen pääsee Kauppatorilta operoivalla  turvallisella, Helsingin suurimmalla saaristolaislautalla m/s Isosaarella. Laivalla on baari/kahvila anniskeluoikeuksin. Aluksella on tilavat sisätilat ja isot aurinkokannet, inva-WC alakerrassa ja vaunuparkki ynnä pallomeri lapsille (suljettu koronapandemian vuoksi toistaiseksi, avataan kun tilanne sallii).

Sähköpyörätuolit eivät painonsa puolesta ikävä kyllä yleensä mahdu turvallisesti kyytiin. Tavallisella pyörätuolilla mahtuu. Laivalla ei ole hissiä. Alakerran kerros toimii vaunuparkkina sekä laivahotellin loungena, minkä lisäksi kerros palvelee pyörätuolissa istuvia asiakkaita. Alakerrassa on inva-WC. Koirat ovat tervetulleita aluksen alakertaan, mutta ei ravintolasaliin. Saaressa koirat on pidettävä kytkettynä koko ajan.

Matka Isosaareen kestää noin 40 minuuttia (olosuhteet voivat vaikuttaa matka-aikaan!). Sesongin ulkopuolella touko- ja syyskuun viikonloppuina saariin operoidaan pääsääntöisesti pienemmällä m/s Kajavalla. Päivän viimeinen vuoro kesälauantaisin ajetaan yleensä m/s Vire-lautalla.

Suosittelemme ostamaan liput verkkokaupasta etukäteen, jolloin laiturille jäämisestä ei tarvitse huolehtia. Ennakolipun ostaneet otetaan aina ensin laivaan. Huomioithan, että ennakkolipun ostaneiden tulee saapua laiturille 10 minuuttia ennen aluksen varsinaista lähtöaikaa. Vaikka reittiliikenteessä voikin aurinkoisina päivinä olla aika ajoittain ruuhkaista, laiva-aikataulut pitävät pääsääntöisesti kutinsa, mutta saarten palveluissa voi syntyä hetkellisesti pieniä jonotustilanteita. Saariin voi jäädä myös yöksi joko telttailemaan tai hotellilaiva Isosaareen. Isosaaressa on ilmainen sauna reittiliikennepäivinä.

Aikataulut 2020

HUOM! POIKKEUS pe-su 7-9.8.2020 LIIKENNÖIDÄÄN 90-PAIKKAISELLA M/S MARIVAL II-AUKSELLA. Aluksessa WC ja kahvila A-oikeuksin. Normaaliaikataulu. Lippujen osto etukäteen erittäin suositeltavaa.

Huom! Hyvän kelin vuoksi kautta on pidennetty: ti-pe 11.8-14.8 ajetaan reittiliikennettä normaaliaikataulun mukaan ja ravintola palvelee myös normaaliaikataulun mukaan. Ajetaan m/s Wellamo-aluksella.

Huomioithan, että 14.9.-14.5. välisenä aikana ei reittiliikennettä, vain tilausryhmät!

Aluksessa on suositeltavaa käyttää omia käsineitä koko matkan ajan sekä istuttava siten, että 1 m turvaväli säilyy kanssamatkustajiin ja kippariin.

Huomaa myös mahdollisuus golfata (ktso Golf-osio!). Golf-päivä on maanantaisin. Maanantaisin saareen ei ole muuta liikennettä tarjolla.

Saunojen arvolokerikoiden avaimen saa reittilaivalta panttia vastaan.

Saari-isännän numero on: 0447634768

Pyydämme, että ette soita kysyäksenne aikatauluista ellei jokin ole todella epäselvää, sillä aikataulut lukevat tällä sivustolla. Aikataulukyselypuhelut ruuhkauttavat varsinkin lauantaisin ja sunnuntaisin puhelinlinjat siten, että tärkeät puhelut eivät tule läpi.

Hinnat

Kauppatori – Isosaari
Aikuiset meno-paluu … 18 €
Lapset meno-paluu …  9 € (7-16v.)
Aikuiset yksi suunta …  10 €
Lapset yksi suunta …  5 € (7-16 v.)

Perhelippu … 54 € (kaksi aikuista ja kolme lasta)

 

Lähtöpaikka

Reittilikeenteen lähtöpaikka on Keisarinluodon laiturista, Suomenlinnan lautan vieressä.

Isosaaren lautan lähtöpaikka

Reittikartta

Laiva saattaa olla myöhässä esimerkiksi ruuhkan takia. Voit seurata laivan etenemistä alla olevasta Marine Trafficin kartasta, joka seuraa aluksen liikkeitä, kulkusuuntaa ja nopeutta. Huomaa, että klo 09 ja 20:30 lähtevät vuorot ajaa eri alus joka ei näy kartassa.