Laivaliikenne

HUOM! Uusi lähtölaituri vuonna 2022 on LYYPEKINLAITURI, Kauppatori. Alla karttakuva.

HUOM! Reittiliikenne on loppunut kaudelta 2022. Saareen voi matkustaa ainoastaan tilauksesta tai omalla veneellä.

Isosaareen liikennöidään kesäkuusta ja syyskuun puoleenväliin (muina aikoin vain tilausristeilyt). Saareen pääsee Kauppatorilta operoivalla pääkaupunkiseudun hienomalla vesibussilla nimeltään m/s Viapori. Alus on turvallinen ja sillä on mukava matkustaa. Alukselta löytyy baari A-oikeuksineen sekä kahvila, josta saa matkalle pientä purtavaa. Aluksella on tilavat sisätilat, aurinkokansi, kaksi WC: tä ja vaunuparkki.

Sähköpyörätuolit eivät painonsa puolesta ikävä kyllä yleensä mahdu turvallisesti kyytiin. Tavallisella pyörätuolilla mahtuu. Laivalla ei ole hissiä.  Koirat ovat tervetulleita alukseen kyytiin. Saaressa koirat on pidettävä kytkettynä koko ajan. Matka Isosaareen kestää noin 40 minuuttia. Tulee muistaa, että olosuhteet voivat vaikuttaa matka-aikaan eli varaudu pidempään matkaan, jos esimerkiksi ulkona on haastava sää.

Suosittelemme ostamaan liput verkkokaupasta etukäteen, jolloin laiturille jäämisestä ei tarvitse huolehtia. Ennakolipun ostaneet otetaan aina ensin laivaan. Huomioithan, että ennakkolipun ostaneiden tulee saapua laiturille 10 minuuttia ennen aluksen varsinaista lähtöaikaa. Vaikka reittiliikenteessä voikin aurinkoisina päivinä olla aika ajoittain ruuhkaista, laiva-aikataulut pitävät pääsääntöisesti kutinsa, mutta saarten palveluissa voi syntyä hetkellisesti pieniä jonotustilanteita. Saareen voi jäädä yöksi telttailemaan.

Saunojen arvolokerikoiden avaimen saa reittilaivalta panttia vastaan. (Panttina käy 20 e käteistä tai esim ajokortti). Saunojen tarkemmat tiedot ja aukiolot löytyvät täältä

Suora numero m/s Viaporiin on 045 145 5946. Puhelimeen vastataan ainoastaan kuin laiva on liikenteessä.

Saaren opastetut kierrokset kerran päivässä sisältäen käynnin Torpedokoeasemalla, joka muuten on suljettu yleisöltä. Lipun voi ostaa verkkokaupasta samalla kun ostaa laivalipun. Tietoa kierroksesta palvelut kohdan alla.

Pyydämme, että ette soita kysyäksenne aikatauluista ellei jokin ole todella epäselvää, sillä aikataulut lukevat tällä sivustolla. Aikataulukyselypuhelut ruuhkauttavat varsinkin lauantaisin ja sunnuntaisin puhelinlinjat siten, että tärkeät puhelut eivät tule läpi. Kiitos!

Hinnat 2022

Kauppatori – Isosaari
Aikuiset meno-paluu … 22 €
Lapset meno-paluu …  11 € (5-16v.)

Aikuiset yksi suunta …  11 €
Lapset yksi suunta …  5,5 €
Telttamaksu …  10 € 

 

 

Aikataulut 2022

Isosaaren reittiliikenne on loppunut! Kiitos kaikille asiakkaille kuluneesta kaudesta ja mukavaa syksyä. Saareen voi risteillä ainoastaan tilausristeilyllä. Tee tarjouspyyntö!

Lähtöpaikka

Uusi reittilikeenteen lähtöpaikka on Lyypekinlaiturilta (vanha lähtöpaikka oli Kolera-Allas/Keisarinluodonlaituri)

Alla karttakuva vanhasta paikasta sekä uudesta paikasta. Vuonna 2022 lähtöpaikka on siis LYYPEKINLAITURI ja alus normaalisti m/s Viapori