Laivaliikenne

Isosaareen liikennöidään toukokuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin. Saareen pääsee Kauppatorilta operoivalla  turvallisella, Helsingin suurimmalla saaristolaislautalla m/s Isosaarella, sekä joillakin pienemmillä aluksilla. Valitettavasti laivan baari/kahvila on suljettu. Aluksella on tilavat sisätilat ja isot aurinkokannet, inva-WC alakerrassa ja vaunuparkki.

Sähköpyörätuolit eivät painonsa puolesta ikävä kyllä yleensä mahdu turvallisesti kyytiin. Tavallisella pyörätuolilla mahtuu. Laivalla ei ole hissiä. Alakerran kerros toimii vaunuparkkina sekä laivahotellin loungena, minkä lisäksi kerros palvelee pyörätuolissa istuvia asiakkaita. Alakerrassa on inva-WC. Koirat ovat tervetulleita aluksen alakertaan, mutta ei ravintolasaliin. Saaressa koirat on pidettävä kytkettynä koko ajan.

Matka Isosaareen kestää noin 40 minuuttia (olosuhteet voivat vaikuttaa matka-aikaan!). Sesongin ulkopuolella touko- , kesä ja syyskuun viikonloppuina saariin operoidaan pääsääntöisesti pienemmällä aluksella nimeltään m/s Isosaari II  tai m/s Wellamo.

Suosittelemme ostamaan liput verkkokaupasta etukäteen, jolloin laiturille jäämisestä ei tarvitse huolehtia. Ennakolipun ostaneet otetaan aina ensin laivaan. Huomioithan, että ennakkolipun ostaneiden tulee saapua laiturille 10 minuuttia ennen aluksen varsinaista lähtöaikaa. Vaikka reittiliikenteessä voikin aurinkoisina päivinä olla aika ajoittain ruuhkaista, laiva-aikataulut pitävät pääsääntöisesti kutinsa, mutta saarten palveluissa voi syntyä hetkellisesti pieniä jonotustilanteita. Saareen voi jäädä yöksi telttailemaan.

Käy tutustumassa Suomen Saaristokuljetuksen yleiseen koronaohjeistukseen täältä

Saunojen arvolokerikoiden avaimen saa reittilaivalta panttia vastaan. (Panttina käy 20 e käteistä tai esim ajokortti). Saunojen tarkemmat tiedot ja aukiolot löytyvät täältä

Isosaaren satamakapteenin numero on: 0447634768. 

Pyydämme, että ette soita kysyäksenne aikatauluista ellei jokin ole todella epäselvää, sillä aikataulut lukevat tällä sivustolla. Aikataulukyselypuhelut ruuhkauttavat varsinkin lauantaisin ja sunnuntaisin puhelinlinjat siten, että tärkeät puhelut eivät tule läpi. Kiitos!

Hinnat 2021

Kauppatori – Isosaari
Aikuiset meno-paluu … 20 €
Lapset meno-paluu …  10 € (7-16v.)
Aikuiset yksi suunta …  10 €
Lapset yksi suunta …  5 € (7-16 v.)

 

 

Aikataulut 2021

Kauden 2021 liikennöinti on päättynyt 12.9.2021! Kiitos kaikille asiakkaille ja tervetuloa uudelleen ensi vuonna!

 

 

Lähtöpaikka

Reittilikeenteen lähtöpaikka on Keisarinluodon laiturista, Suomenlinnan lautan vieressä.

Isosaaren lautan lähtöpaikka

Reittikartta

Laiva saattaa olla myöhässä esimerkiksi ruuhkan takia. Voit seurata laivan etenemistä alla olevasta Marine Trafficin kartasta, joka seuraa aluksen liikkeitä, kulkusuuntaa ja nopeutta.