Laivaliikenne

Matkusta turvallisesti! Koronaviruspandemian aikana M/s Isosaari on hyvä valinta. Alus on Helsingin ylivoimaisesti tilavin saaristoristeilijä ja jokaiselle asiakkaalle riittää varmasti omaa tilaa. Itse saarikohdekin on iso ja siellä ei tarvitse ahtautua lähelle muita.

Isosaareen liikennöidään toukokuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin. Saareen pääsee Kauppatorilta operoivalla  turvallisella, Helsingin suurimmalla saaristolaislautalla m/s Isosaarella. Laivalla on baari/kahvila anniskeluoikeuksin. Aluksella on tilavat sisätilat ja isot aurinkokannet, inva-WC alakerrassa ja vaunuparkki ynnä pallomeri lapsille (suljettu koronapandemian vuoksi toistaiseksi, avataan kun tilanne sallii).

Sähköpyörätuolit eivät painonsa puolesta ikävä kyllä yleensä mahdu turvallisesti kyytiin. Tavallisella pyörätuolilla mahtuu. Laivalla ei ole hissiä. Alakerran kerros toimii vaunuparkkina sekä laivahotellin loungena, minkä lisäksi kerros palvelee pyörätuolissa istuvia asiakkaita. Alakerrassa on inva-WC. Koirat ovat tervetulleita aluksen alakertaan, mutta ei ravintolasaliin. Saaressa koirat on pidettävä kytkettynä koko ajan.

Matka Isosaareen kestää noin 40 minuuttia (olosuhteet voivat vaikuttaa matka-aikaan!). Sesongin ulkopuolella touko- ja syyskuun viikonloppuina saariin operoidaan pääsääntöisesti pienemmällä m/s Kajavalla. Päivän viimeinen vuoro kesälauantaisin ajetaan yleensä m/s Vire-lautalla.

Suosittelemme ostamaan liput verkkokaupasta etukäteen, jolloin laiturille jäämisestä ei tarvitse huolehtia. Ennakolipun ostaneet otetaan aina ensin laivaan. Huomioithan, että ennakkolipun ostaneiden tulee saapua laiturille 10 minuuttia ennen aluksen varsinaista lähtöaikaa. Vaikka reittiliikenteessä voikin aurinkoisina päivinä olla aika ajoittain ruuhkaista, laiva-aikataulut pitävät pääsääntöisesti kutinsa, mutta saarten palveluissa voi syntyä hetkellisesti pieniä jonotustilanteita. Saariin voi jäädä myös yöksi joko telttailemaan tai hotellilaiva Isosaareen. Isosaaressa on ilmainen sauna reittiliikennepäivinä.

M/s Isosaari -laivan suora puhelinnumero (puhelimeen vastataan vain kun laiva liikennöi) on 045 145 5946.

Aikataulut 2020

Huomioithan, että 14.9.-14.5. välisenä aikana ei reittiliikennettä, vain tilausryhmät!

Huom! Koronaviruspandemian vuoksi toukokuun reittiliikenne on PERUTTU. Pahoittelemme tätä!

Järjestämme toukokuussa pienryhmille matkoja taksiveneellä alennettuun, kiinteään 180 e hintaan (sis. alv 10 %), 1-9 matkustajalle. Tilaa info @ suomensaaristokuljetus.fi osoitteesta. Voitte itse valita lähtö- ja paluuajan. Sunnuntaisin pyhälisän myötä hinta on 300 e.

Aluksessa on käytettävä omia käsineitä koko matkan ajan sekä istuttava siten, että 1 m turvaväli säilyy kanssamatkustajiin ja kippariin.

Huomaa myös mahdollisuus golfata toukokuussa (ktso Golf-osio!)

Saari-isännän numero: 0447634768

Hinnat

Kauppatori – Isosaari
Aikuiset meno-paluu … 18 €
Lapset meno-paluu …  9 € (7-16v.)
Aikuiset yksi suunta …  10 €
Lapset yksi suunta …  5 € (7-16 v.)

Perhelippu … 54 € (kaksi aikuista ja kolme lasta)

 

Lähtöpaikka

Reittilikeenteen lähtöpaikka on Keisarinluodon laiturista, Suomenlinnan lautan vieressä.

Isosaaren lautan lähtöpaikka

Reittikartta

Laiva saattaa olla myöhässä esimerkiksi ruuhkan takia. Voit seurata laivan etenemistä alla olevasta Marine Trafficin kartasta, joka seuraa aluksen liikkeitä, kulkusuuntaa ja nopeutta. Huomaa, että klo 09 ja 20:30 lähtevät vuorot ajaa eri alus joka ei näy kartassa.