Vierasvenesatama

VIERASVENESATAMA KAUDELLA 2018 AVATAAN VAPPUNA JA SULJETAAN SYYSKUUN LOPUSSA. INFOAMME TÄSTÄ TARKEMMIN LÄHEMPÄNÄ H-HETKEÄ NETTI- JA FACEBOOK -SIVUSTOILLAMME.

JATKOSSA VENEPAIKAT ON VARATTAVA JA MAKSETTAVA ETUKÄTEEN NETTIPALVELUSTA, PAIKKOJA EI VOI ENÄÄ JATKOSSA VARATA TAI MAKSAA SAAREEN SAAVUTTAESSA.

TERVETULOA ISOSAAREEN!

—-

Isosaareen pääsataman vierasvenepaikoilla on tällä hetkellä vierasvenepaikat noin 35:lle yksityiskäytössä olevalle retki- ja matkaveneelle. Paikat ovat pääasiassa peräpoijupaikkoja, mutta jonkin verran kylkikiinnitystilaa myös on. Vierasveneilijät varaavat ja maksavat satamapaikan etukäteen nettipalvelussamme (varausjärjestelmä avataan huhtikuun aikana!). Paikkoja ei voi varata tai lunastaa muutoin. Luvattomasti pysäköiville veneille langetetaan pysäköinninvalvontamaksu. Muista siis varata paikkasi etukäteen netistä! Etukäteisvarauksella varmistat myös satamaan mahtumisesi. Satamaohjeet löydät tämän sivun lopusta!

Satama-alueita on kaksi; Pääsatama ja Laguuni (ent. Vanha Vierasvenesatama).

Pääsataman aluelle pysäköivät yli 30 jalkaiset veneet, joiden syväys on yli 1,5 m. Pääsataman alueella ja ohjeiden mukaisesti saavuttuna syvyys on koko alueella vähintään kolme metriä. Satamaan ei ole virallista veneväylää, mutta merikartan kari- ja syvyystiedot ovat paikkaansa pitäviä. Pääsataman alueella osalla poijupaikoista keulasta kulkukorkeus on vedenkorkeudesta riippuen noin metrin, osassa noin kolmekymmentä senttiä. Satama on rajatusti avoin luoteis-, pohjois- ja koillistuulille, muutoin satama on suojaisa. Kovalla em. suuntaisilla tuulilla satama saattaa olla suljettu. Tällöin ilmoitamme asiasta Facebook-sivuillamme!

Laguuni on suojaisa kaikilla tuulillA. Laguunissa pysäköivät enintään 30-jalkaiset veneet, joiden syvyys on enintään 2 metriä. Huomioithan, että poijut ovat olosuhteiden pakosta varsin lähellä laitureita, joten pidempien kuin 30-jalkaisten veneiden on vaikea kiinnityä laguunissa.

Päiväpaikkoja myydään klo 10-20 väliseksi ajaksi ja yöpaikkoja klo 12-12 väliseksi ajaksi. Jos ruuhkaa ei ole, viipymisajoista voimme joustavasti neuvotella. Huomioithan, että kaupallisessa tilauskäytössä olevilla aluksilla ei ole lupaa kiinnittyä satama-alueella. Liikkuessasi satama-alueella vuoroliikenteen aluksille on annettava esteetön kulku ja pidettävä Pääsataman kuvaan merkitty vuoroliikenteen aluspaikka vapaana.

Huomioithan, että Isosaaren satama- ja ranta-alueilla ankkurointi on ehdottomasti kielletty, Puolustusvoimien alueilla on voimassa suoja-aluemääräykset! Ankkurointi satama-alueella voi vahingoittaa merenalaista putkistoa ja kaapelointeja. Turistiveneet voivat pysäköidä ainoastaan Pääsataman ja Laguunin alueen vierasveneille tarkoitettuihin laitureihin.

Toivomme, että vierailijat eivät jättäisi saareen suuria määriä roskia, koska roskien säilöminen saaressa ja kuljettaminen saaresta vaatii resursseja.

HUOM! Kaudella 2018 yöpaikan lunastaneille hintaan sisältyvät reittiliikenteen edestakaiset liput Helsingin Kauppatorille! Lautat liikennöivät tunnin välein. Katso laivaliikenteen aikataulut tästä! Lauttamatkan kesto on reilu puoli tuntia per suunta.

SATAMAOHJEET

Satama-alueella ankkurointi on ehdottomasti kielletty.

Peräpoijupaikat sijoittuvat kuvan mukaisella tavalla. Yhteen peräpoijuun voi kiinnittyä kaksi venettä. Pääsatamassa suojan puolella sijaitsevien peräpoijupaikkojen keulan laiturikorkeus on noin metrin, laiturin ulkopuolella noin 30 senttiä. Kylkikiinnittyä voi laiturinlinjalle pois lukien yhteyslaivan paikka. Yhteyslautalle on pidettävä kyseinen laiturilinja vapaana. Laguunissa on noudatettava varovaisuutta. Laguuni on kaikilla tuulilla suojainen, mutta rannat matalat. Rannat rajataan valkoisilla kohoilla, joiden ohitse ei ole turvallista veneillä.

Pääsatama

Laguuni

Hinnasto 2018


Päiväpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 10€
Yöpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 25€
Yöpaikka – kylkikiinnitys … 35€
Sähkö … EI SAATAVILLA TOISTAISEKSI!
Pesutupa … EI SAATAVILLA TOISTAISEKSI!

Yöpaikan hintaan sisältyvät venepaikan vuokra sekä wc-, suihku- ja saunaoikeudet. Pesutilat ovat avoinna Rikaman salin alakerrassa 24/7 ja saunavuorot Koivulassa naisille klo 18-20 ja miehille klo 20-22 YLEISÖRISTEILYPÄIVINÄ (kts. laivaliikenteen aikataulut). Muina aikoina saunatilat eivät ole vierasvenelijöiden käytettävissä, mutta venekunnat/ryhmät voivat vuokrata Rantalaa hintaan 195 € per kolme tuntia. Myös muita saunoja (Koivula ja Haapala) voi vuokrata yksityiskäyttöön. Saunojen varaustilanteesta ja hinnoista voi tiedustella asiakaspalvelusta 0500 102 111 tai info@visitisosaari.fi. Sähköä ja vettä ei ole toistaiseksi saatavilla satama-alueella.

Asiakaspalvelu (arkisin 9.30-14.30)
0500 102 111

Saariyhteys (joka päivä klo 9.00-21.00)
0400 602 602

Tilausristeilyt (arkisin 8.00-20.00)
0400 102 111