Vierasvenesatama

VIERASVENESATAMA ON AVOINNA JOKA PÄIVÄ 3.9.2017 SAAKKA. VIERASVENESATAMA SULJETAAN MAANANTAINA 4.9.2017. TÄMÄN JÄLKEEN RANTAUTUMINEN OMALLA VENEELLÄ ISOSAAREEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY (KTS. PUOLUSTUSVOIMIEN SUOJA-ALUEMÄÄRÄYKSET)! TERVETULOA JÄLLEEN VENEILYKAUDELLA 2018!

—-

Isosaareen pääsataman vierasvenepaikoilla on tällä hetkellä vierasvenepaikat noin 35:lle yksityiskäytössä olevalle retki- ja matkaveneelle. Paikat ovat pääasiassa peräpoijupaikkoja, mutta jonkin verran kylkikiinnitystilaa myös on. Vierasveneilijät ilmoittautuvat ja maksavat satamamaksun Upseerikerhon satamamaksupisteellä. Satamaohjeet löydät tämän sivun lopusta!

Satama-alueita on kaksi; Pääsatama ja Laguuni (ent. Vanha Vierasvenesatama).

Pääsataman aluelle pysäköivät yli 30 jalkaiset veneet, joiden syväys on yli 1,5 m. Pääsataman alueella ja ohjeiden mukaisesti saavuttuna syvyys on koko alueella vähintään kolme metriä. Satamaan ei ole virallista veneväylää, mutta merikartan kari- ja syvyystiedot ovat paikkaansa pitäviä. Pääsataman alueella osalla poijupaikoista keulasta kulkukorkeus on vedenkorkeudesta riippuen noin metrin, osassa noin kolmekymmentä senttiä. Satama on rajatusti avoin luoteis-, pohjois- ja koillistuulille, muutoin satama on suojaisa. Kovalla em. suuntaisilla tuulilla satama saattaa olla suljettu. Tällöin ilmoitamme asiasta Facebook-sivuillamme!

Laguuni on suojaisa kaikilla tuulille. Laguunissa pysäköivät enintään 30-jalkaiset veneet, joiden syvyys on enintään 2 metriä. Huomioithan, että poijut ovat olosuhteiden pakosta varsin lähellä laitureita, joten pidempien kuin 30-jalkaisten veneiden on vaikea kiinnityä laguunissa.

Päiväpaikkoja myydään klo 10-18 väliseksi ajaksi ja yöpaikkoja klo 12-12 väliseksi ajaksi. Jos ruuhkaa ei ole, viipymisajoista voimme joustavasti neuvotella. Huomioithan, että kaupallisessa tilauskäytössä olevilla aluksilla ei ole lupaa kiinnittyä satama-alueella. Liikkuessasi satama-alueella vuoroliikenteen aluksille on annettava esteetön kulku ja pidettävä Pääsataman kuvaan merkitty vuoroliikenteen aluspaikka vapaana.

Huomioithan, että myös muilla Isosaaren satama- ja ranta-alueilla ankkurointi on ehdottomasti kielletty! Ankkurointi satama-alueella voi vahingoittaa merenalaista putkistoa ja kaapelointeja. Saaren vesialuleilla on yhä voimassa Puolustusvoimien suoja-aluemääräykset. Tämä tarkoittaa sitä, että turistiveneet voivat pysäköidä ainoastaan Pääsataman ja Laguunin alueen vierasveneille tarkoitettuihin laitureihin.

Toivomme, että vierailijat eivät jättäisi saareen suuria määriä roskia, koska roskien säilöminen saaressa ja kuljettaminen saaresta vaatii resursseja.

HUOM! Kaudella 2017 yöpaikan lunastaneille hintaan sisältyvät reittiliikenteen edestakaiset liput Helsingin Kauppatorille! Lautat liikennöivät tunnin välein. Katso laivaliikenteen aikataulut tästä! Lauttamatkan kesto on reilu puoli tuntia per suunta.

SATAMAOHJEET

Satama-alueella ankkurointi on ehdottomasti kielletty.

Peräpoijupaikat sijoittuvat kuvan mukaisella tavalla. Yhteen peräpoijuun voi kiinnittyä kaksi venettä. Pääsatamassa suojan puolella sijaitsevien peräpoijupaikkojen keulan laiturikorkeus on noin metrin, laiturin ulkopuolella noin 30 senttiä. Kylkikiinnittyä voi laiturinlinjalle pois lukien yhteyslaivan paikka. Yhteyslautalle on pidettävä kyseinen laiturilinja vapaana. Laguunissa on noudatettava varovaisuutta. Laguuni on kaikilla tuulilla suojainen, mutta rannat matalat. Rannat merkitään valkoisilla kokoilla, joiden ohitse ei ole turvallista veneillä.

Pääsatama

Laguuni

Hinnasto


Päiväpaikka … 10€ peräpoijupaikka, 3 € metri kylkikiinnityspaikka
Yöpaikka … 25€ peräpoijupaikka, 5 € metri kylkikiinnityspaikka
Sähkö … EI SAATAVILLA TOISTAISEKSI!
Pesutupa … 5€

Yöpaikan hintaan sisältyvät wc-, suihku- ja saunaoikeudet. Suihku- ja saunavuorot ovat Haapalassa naisille klo 18-20 ja miehille klo 20-22 paitsi maanataisin, jolloin on sekasauna klo 12-22. Muita saunoja (Rantala ja Koivula) voi vuokrata yksityisesti. Saunojen varaustilanteesta ja hinnoista voi tiedustella Upseerikerholta. Sähköä ja vettä ei ole toistaiseksi saatavilla satama-alueella. Pesutuvan hinta sisältää yhden konepesun.

Kaudella 2017 satamasta ei voi varata paikkoja etukäteen, mutta ruuhkatilanteesta voi tiedustella puhelimitse numerosta 0400 602 602.

Asiakaspalvelu (arkisin 9.30-14.30)
0500 102 111

Saariyhteys (joka päivä klo 9.00-21.00)
0400 602 602

Tilausristeilyt (arkisin 8.00-20.00)
0400 102 111