Vierasvenesatama

Isosaareen pääsataman ja laguunin vierasvenepaikoilla on tällä hetkellä vierasvenepaikat noin 35 yksityiskäytössä olevalle retki- ja matkaveneelle. Paikat ovat pääasiassa peräpoijupaikkoja, mutta jonkin verran on myös kylkikiinnitystilaa. Isosaareen ei voi varata venepaikkoja etukäteen, joten suosittelemme maksua vasta satamaan saapumisen yhteydessä. Muistathan maksaa satamamaksusi ennen laiturialueelta poistumista!

OHJEET SATAMAN PYSÄKÖINTIMAKSUN MAKSAMISELLE

Maksathan satamamaksun ennen satama-alueelta poistumista. Satamamaksun voi suorittaa kahdella eri tavalla:

  1. Lähetä tekstiviesti numeroon 169200, maksu lisätään puhelinlaskuusi.
    Valitse koodi: Päivämaksu: I10E / Yömaksu, poiju-/aisakiinnitys: I25E / Yömaksu, kylkikiinnitys: I35E (Huomaa: koodin edessä on I (i) kuten Isosaari)
    Lähetä viesti: KOODI VÄLI VENEEN NIMI VÄLI VENEEN REKISTERINUMERO
    Esimerkki: l25E KALLE A54545
    Saat kuitin maksusta tekstiviestillä. Kuitti tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.
  2. Mene osoitteeseen satamat.suomensaaristokuljetus.fi ja valitse satama, missä pysäköit. Tee valinnat ja suorita maksu ohjeiden mukaisesti joko verkkopankissa tai luottokortilla. Saat kuitin maksusta sekä tekstiviestillä että sähköpostiisi. Kuitti tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.

Alueella tapahtuvasta ehtojen ja opasteiden vastaisesta pysäköinnistä veloitetaan valvontamaksu, joka on yksityisveneilijöiltä 80 €. Kiinnittyminen on kielletty kaupallisessa käytössä operoivilta veneiltä ja aluksilta 2 000 € valvontamaksun uhalla. Alueella on tallentava kameravalvonta. Pysäköimällä hyväksyt ehdot. Ongelmatilanteissa soita 0600 390 111 (arkisin klo 9-15). Päivystysnumero hätätapauksissa on 0400 102 111. Yleinen hätänumero on 112.

Aukioloajat ja hinnasto 2018


AUKIOLOAJAT

13.8.-2.9.2018
– sauna perjantaisin ja lauantaisin (klo 18-20 naiset, klo 20-22 miehet)
– huoltotilat Rikaman salin alakerrassa auki 24/7
– HUOM! Ravintolat palvelevat vain la-su!

3.-30.9.2018
– saunat lämpimänä la-su klo 11:00-13:30, maksuton päivä- ja yöasiakkaille
– huoltotilat Rikaman salin alakerrassa auki 24/7
– HUOM! Ravintola palvelee vain la-su!

1.10.2018 alkaen jäiden tuloon saakka:
– ravintolat ja sauna auki vain tilauksesta, ei sisälly hintaan
– huoltotilat suljettu
– kaikilta vierailijoilta veloitetaan vain päivämaksu 10 €

Kausi 2019 avataan 30.4.2019!
Lisätiedot aukioloajoista ja palveluista päivitetään kevään 2019 aikana!

HINNASTO

Päiväpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 10€
Yöpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 25€
Yöpaikka – kylkikiinnitys … 35€

Yöpaikan hintaan sisältyvät venepaikan vuokra sekä wc-, suihku- ja saunaoikeudet. Sähkö ei ole saatavilla toistaiseksi. Pesutilat ovat avoinna Rikaman salin alakerrassa 24/7 ja saunavuorot Koivulassa naisille klo 18-20 ja miehille klo 20-22 YLEISÖRISTEILYPÄIVINÄ (kts. laivaliikenteen aikataulut). Muina aikoina saunatilat eivät ole vierasvenelijöiden käytettävissä, mutta venekunnat/ryhmät voivat vuokrata Rantala-saunaa hintaan 195 €/kolme tuntia. Myös muita saunoja (Koivula ja Haapala) voi vuokrata yksityiskäyttöön. Saunojen varaustilanteesta ja hinnoista voi tiedustella asiakaspalvelusta 0600 390 111 (arkisin klo 9-15, 1,51 €/puhelu + pvm) tai info@visitisosaari.fi.Vettä on saatavilla pääsataman huoltokopin kyljestä. Huomioithan, että satamamaksujen maksamista valvotaan tallentavan kameravalvonnan kautta.

HUOM! Kaudella 2018 yöpaikan lunastaneille hintaan sisältyvät reittiliikenteen edestakaiset liput Helsingin Kauppatorille! Katso laivaliikenteen aikataulut tästä! Lippuna toimii kuitti vierasvenemaksusta. Lauttamatkan kesto on noin 45 minuuttia per suunta.

Satama-alueita on kaksi: Pääsatama ja Laguuni (ent. Vanha Vierasvenesatama).

Pääsataman aluelle pysäköivät yli 30 jalkaiset veneet, joiden syväys on yli 1,5 m. Pääsataman alueella ja ohjeiden mukaisesti saavuttuna syvyys on koko alueella vähintään kolme metriä. Satamaan ei ole virallista veneväylää, mutta merikartan kari- ja syvyystiedot ovat paikkaansa pitäviä. Pääsataman alueella poijupaikoilla keulasta kulkukorkeus on vedenkorkeudesta riippuen noin metrin. Satama on avoin luoteis-, pohjois- ja koillistuulille, muutoin satama on suojaisa. Kovalla em. suuntaisilla tuulilla satama saattaa olla suljettu. Tällöin ilmoitamme asiasta Facebook-sivuillamme!

Laguuni on suojaisa kaikilla tuulilla. Laguunissa pysäköivät enintään 30-jalkaiset veneet, joiden syvyys on enintään 2 metriä. Huomioithan, että poijut ovat olosuhteiden pakosta varsin lähellä laitureita, joten pidempien kuin 30-jalkaisten veneiden on vaikea kiinnityä laguunissa. Ranta-alueet ovat matalat ja kiviäkin rantojen läheisyydessä voi olla, joten noudata Laguunissa operoimisessa äärimmäistä varovaisuutta.

Päiväpaikkoja myydään klo 10-20 väliseksi ajaksi ja yöpaikkoja klo 12-12 väliseksi ajaksi. Jos ruuhkaa ei ole, viipymisajoista voimme joustavasti neuvotella. Huomioithan, että kaupallisessa tilauskäytössä olevilla aluksilla ei ole lupaa kiinnittyä satama-alueella. Liikkuessasi satama-alueella on vuoroliikenteen aluksille  annettava esteetön kulku ja pidettävä Pääsataman kuvaan merkitty vuoroliikenteen laiturialue I-laiturin kummaltakin sivulta sekä päästä vapaana. Lisäksi kesä-, elo-, ja syyskuussa lauantaisin ja sunnuntaisin sekä 21.6.-12.8.2018 välisenä aikana päivittäin L-laiturin eteläsivu on pidettävä vapaana M/s Isosaaren operointia ja kiinnittymistä varten.

Huomioithan, että Isosaaren satama- ja ranta-alueilla ankkurointi on ehdottomasti kielletty! Puolustusvoimien alueilla on voimassa suoja-aluemääräykset! Ankkurointi satama-alueella voi vahingoittaa merenalaista putkistoa ja kaapelointeja. Turistiveneet voivat pysäköidä ainoastaan Pääsataman ja Laguunin alueen vierasveneille tarkoitettuihin laitureihin.

Toivomme, että vierailijat eivät jättäisi saareen veneen roskia, koska roskien säilöminen saaressa ja kuljettaminen saaresta vaatii resursseja.

SATAMAOHJEET

Satama-alueella ankkurointi on ehdottomasti kielletty.

Peräpoijupaikat sijoittuvat kuvan mukaisella tavalla. Pääsatamassa suojan puolella sijaitsevien peräpoijupaikkojen keulan laiturikorkeus on noin metrin. Kylkikiinnittyä voi laiturinlinjalle pois lukien kesä- ja elokuun viikonloput sekä 21.6.-12.8.2018 välinen aika, jolloin M/s Isosaari liikennöi saareen ja toimii hotellilaivana pääsatamassa.  Isosaaressa operoiville aluksille on jätettä I-laiturin kumpikin puoli sekä L-laiturin eteläsivu vapaaksi. Laguunissa on noudatettava varovaisuutta. Laguuni on kaikilla tuulilla suojainen, mutta rannat matalat. Rannat rajataan kohoilla, joiden ohitse ei ole turvallista veneillä.

Pääsatama

Pääsatama kesä- ja elokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin sekä 21.6.-12.8.2018 joka päivä

Laguuni