Vierasvenesatama

Huom! Su 23.8.2020 liikenne peruttu koko päivältä moottorivian vuoksi. Pahoittelemme tilannetta! Rahat palautetaan etukäteen lipun ostaneille. Myös ravintolat ja saunat ovat kiinni saaressa.

Isosaareen pääsataman ja laguunin vierasvenepaikoilla on tällä hetkellä vierasvenepaikat noin 35 yksityiskäytössä olevalle retki- ja matkaveneelle. Paikat ovat pääasiassa peräpoijupaikkoja, mutta jonkin verran on myös kylkikiinnitystilaa. Isosaareen ei voi varata venepaikkoja etukäteen, joten suosittelemme maksua vasta satamaan saapumisen yhteydessä. Muistathan maksaa satamamaksusi ennen laiturialueelta poistumista!

OHJEET SATAMAN PYSÄKÖINTIMAKSUN MAKSAMISELLE

Maksathan satamamaksun ennen satama-alueelta poistumista. Satamamaksun voi suorittaa kahdella eri tavalla:

  1. Lähetä tekstiviesti numeroon 169200, maksu lisätään puhelinlaskuusi.
    Valitse koodi: Päivämaksu: I10E / Yömaksu, poiju-/aisakiinnitys: I25E / Yömaksu, kylkikiinnitys: I35E (Huomaa: koodin edessä on I (i) kuten Isosaari)
    Lähetä viesti: KOODI VÄLI VENEEN NIMI VÄLI VENEEN REKISTERINUMERO
    Esimerkki: l25E KALLE A54545
    Saat kuitin maksusta tekstiviestillä. Kuitti tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.
  2. Mene osoitteeseen satamat.suomensaaristokuljetus.fi ja valitse satama, missä pysäköit. Tee valinnat ja suorita maksu ohjeiden mukaisesti joko verkkopankissa tai luottokortilla. Saat kuitin maksusta sekä tekstiviestillä että sähköpostiisi. Kuitti tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.

Alueella tapahtuvasta ehtojen ja opasteiden vastaisesta pysäköinnistä veloitetaan valvontamaksu, joka on yksityisveneilijöiltä 80 €.

Kiinnittyminen on kielletty kaupallisessa käytössä operoivilta veneiltä ja aluksilta sopimatta asiasta Suomen Saaristokuljetuksen kanssa. Viitteelliseti perimme noin 20 euron maksun per asiakas kaupallisilta aluksilta. Ilman sopimusta saapuvalta alukselta perimme kiinteän 2 000 € maksun/alus. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Pysäköimällä hyväksyt ehdot. Ongelmatilanteissa soita satamakapteenille 044 763 4768 tai yleiseen asiakaspalveluun0102023780 (arkisin klo 9-15). Päivystysnumero hätätapauksissa on 0400 102 111. Yleinen hätänumero on 112.

Aukioloajat ja hinnasto 2020


AUKIOLOAJAT

Huom! Satamakapteeni valvoo maksuja sekä perii tarvittaessa paikanpäällä maksuja. Satamakapteeni neuvoo tarvittaessa kaikissa saaren asioissa. Suora numero: 044 763 4768

 

Huom! Maanantaisin ei palveluja (huoltopäivä), satama on kuitenkin auki normaalihinnoin.

Huom! Su 23.8.2020 liikenne peruttu koko päivältä moottorivian vuoksi. Pahoittelemme tilannetta! Rahat palautetaan etukäteen lipun ostaneille. Myös ravintolat ja saunat ovat kiinni saaressa.

1.1.-30.4.2020
– Saaressa ei välttämättä ole palveluita
– Sataman kunnosta ja turvallisuudesta ei ole takeita: omalla vastuulla!

1.5.-.31.5.2020
Ei sauna – no sauna due to Corona virus pandemic!
Ei ravintolaa – no restaurant due to Corona virus pandemic!
Golfkenttä on käytössä toukokuussa, katso golf-osio! – Golf course is in use in May! Check the golf-section.

1.6-19.6.2020

Auki normaalisti!

Sauna palvelee reittiliikennepäivinä (katso Palvelut osiosta saunojen aukiolot). Ravintolat palvelevat reittiliikennepäivinä.

Satamamaksut 10 e päiväkävijät, 25 e poijupaikka yön, 35 e kylkikiinnityspaikka, voimassa joka päivä.

Pääsataman WC auki 24/7.

20.6.-9.8.2020
– sauna lämpimänä ti-la (sekasauna klo 12-16:30, naiset 17-18, miehet 18-19, sekasauna 19-20). Sekasaunassa uimapukupakko. Sunnuntaisin vain sekasauna 12-16:30. Maanantaisin kiinni.
– WC 24/h Upseerikerholla ja sauna Haapalassa
– Molemmat ravintolat palvelevat
– Mahdollista saada vettä pääsatamasta. Pääsataman WC auki 24/7.

12.8-1.9.2020
– sauna lämpimänä lauantaisin (sekasauna 12-16:30, naiset 17-18, miehet 18-19, sekasauna 19-20). Sunnuntaisin sekasauna 12-16:30 (uimapukupakko).
– HUOM! Ravintola palvelee vain la-su (alkaen klo 11, la klo 21 ja su klo 18:30 saakka)

2.9-13.9.2020
– sauna lämpimänä la (sekasauna klo 12-20)
– HUOM! Ravintola palvelee vain la 13.9 saakka klo 16:30 saakka!

1.10-30.4.2020
– Saaressa ei välttämättä ole palveluita
– Sataman kunnosta ja turvallisuudesta ei ole takeita: omalla vastuulla!
– tänä aikana kaikki kävijät maksavat vain päivämaksun, myös yöpyjät

Huom! Satamakapteeni valvoo maksuja sekä perii tarvittaessa paikanpäällä maksuja. Satamakapteeni neuvoo tarvittaessa kaikissa saaren asioissa. Suora numero: 044 763 4768

HINNASTO

Päiväpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 10€ 
Yöpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 25€
Yöpaikka – kylkikiinnitys … 35€

Vettä on saatavilla pääsataman huoltokopin kyljestä, jossa myös WC. Huomioithan, että satamamaksujen maksamista valvotaan tallentavan kameravalvonnan kautta.

Huom! Saaressa on grillipaikka, joka ainoa sallittu tulentekopaikka. Mikään julkinen taho ei ylläpidä grillipaikkaa, mistä syystä omat hiilet tai puut on tuotava mukanaan! Pallogrillien siirtäminen muualle on kiellettyä.

Viimeksi 2.6.2020 sammutettiin metsäpalo ehtojen vastaisen grillauksen seurauksena. Kunnioitathan sääntöjä!

 

Huom! Satamakapteeni valvoo maksuja sekä perii tarvittaessa paikanpäällä maksuja. Satamakapteeni neuvoo tarvittaessa kaikissa saaren asioissa. Suora numero: 044 763 4768

Satama-alueita on kaksi: Pääsatama ja Laguuni (ent. Vanha Vierasvenesatama).

Pääsataman aluelle pysäköivät yli 30 jalkaiset veneet, joiden syväys on yli 1,5 m. Pääsataman alueella ja ohjeiden mukaisesti saavuttuna syvyys on koko alueella vähintään kolme metriä. Satamaan ei ole virallista veneväylää, mutta merikartan kari- ja syvyystiedot ovat paikkaansa pitäviä. Pääsataman alueella poijupaikoilla keulasta kulkukorkeus on vedenkorkeudesta riippuen noin metrin. Satama on avoin luoteis-, pohjois- ja koillistuulille, muutoin satama on suojaisa. Kovalla em. suuntaisilla tuulilla satama saattaa olla suljettu. Tällöin ilmoitamme asiasta Facebook-sivuillamme!

Laguuni on suojaisa kaikilla tuulilla. Laguunissa pysäköivät enintään 30-jalkaiset veneet, joiden syvyys on enintään 2 metriä. Huomioithan, että poijut ovat olosuhteiden pakosta varsin lähellä laitureita, joten pidempien kuin 30-jalkaisten veneiden on vaikea kiinnityä laguunissa. Ranta-alueet ovat matalat ja kiviäkin rantojen läheisyydessä voi olla, joten noudata Laguunissa operoimisessa äärimmäistä varovaisuutta. Laguunissa pysäköidään omalla riskillä ja siellä liikkuminen vaatii enemmän taitoa veneilijältä kuin pääsatama, joka on käytännössä aina turvallinen valinta.

Huomioithan, että kaupallisessa tilauskäytössä olevilla aluksilla ei ole lupaa kiinnittyä satama-alueella. Liikkuessasi satama-alueella on vuoroliikenteen aluksille  annettava esteetön kulku ja pidettävä Pääsataman kuvaan merkitty vuoroliikenteen laiturialue I-laiturin kummaltakin sivulta sekä päästä vapaana. 

Huomioithan, että Isosaaren satama- ja ranta-alueilla ankkurointi on ehdottomasti kielletty! Puolustusvoimien alueilla on voimassa suoja-aluemääräykset! Ankkurointi satama-alueella voi vahingoittaa merenalaista putkistoa ja kaapelointeja. Turistiveneet voivat pysäköidä ainoastaan Pääsataman ja Laguunin alueen vierasveneille tarkoitettuihin laitureihin.

Toivomme, että vierailijat eivät jättäisi saareen veneen roskia, koska roskien säilöminen saaressa ja kuljettaminen saaresta vaatii resursseja.

SATAMAOHJEET

Satama-alueella ankkurointi on ehdottomasti kielletty!! Pohjassa kulkee Puolustusvoimien datakaapeleita.

Peräpoijupaikat sijoittuvat kuvan mukaisella tavalla. Pääsatamassa suojan puolella sijaitsevien peräpoijupaikkojen keulan laiturikorkeus on noin metrin.  Isosaaressa operoiville aluksille on jätettävä I-laiturin kumpikin puoli sekä L-laiturin eteläsivu vapaaksi. Laguunissa on noudatettava varovaisuutta. Laguuni on kaikilla tuulilla suojainen, mutta rannat matalat. Olethan hyvin varovainen laguunissa, varsinkin sen pohjukassa.

Pääsatamaan 

Pääsatama reittiliikentene ulkopuolisen aikana (ylempi kuva) sekä reittiliikenteen aikana (alempi kuva).

 

Laguuni (viitteeliset syvyystiedot, kehotamme varovaisuuteen!)