Vierasvenesatama

Isosaareen pääsataman ja laguunin vierasvenepaikoilla on tällä hetkellä vierasvenepaikat noin 35 yksityiskäytössä olevalle retki- ja matkaveneelle. Paikat ovat pääasiassa peräpoijupaikkoja, mutta jonkin verran on myös kylkikiinnitystilaa. Isosaareen ei voi varata venepaikkoja etukäteen, joten suosittelemme maksua vasta satamaan saapumisen yhteydessä. Muistathan maksaa satamamaksusi ennen laiturialueelta poistumista!

OHJEET SATAMAN PYSÄKÖINTIMAKSUN MAKSAMISELLE

Maksathan satamamaksun ennen satama-alueelta poistumista. Satamamaksun voi suorittaa kahdella eri tavalla:

  1. Lähetä tekstiviesti numeroon 169200, maksu lisätään puhelinlaskuusi.
    Valitse koodi: Päivämaksu: I10E / Yömaksu, poiju-/aisakiinnitys: I25E / Yömaksu, kylkikiinnitys: I35E (Huomaa: koodin edessä on I (i) kuten Isosaari)
    Lähetä viesti: KOODI VÄLI VENEEN NIMI VÄLI VENEEN REKISTERINUMERO
    Esimerkki: l25E KALLE A54545
    Saat kuitin maksusta tekstiviestillä. Kuitti tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.
  2. Mene osoitteeseen satamat.suomensaaristokuljetus.fi ja valitse satama, missä pysäköit. Tee valinnat ja suorita maksu ohjeiden mukaisesti joko verkkopankissa tai luottokortilla. Saat kuitin maksusta sekä tekstiviestillä että sähköpostiisi. Kuitti tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.

Alueella tapahtuvasta ehtojen ja opasteiden vastaisesta pysäköinnistä veloitetaan valvontamaksu, joka on yksityisveneilijöiltä 80 €. Kiinnittyminen on kielletty kaupallisessa käytössä operoivilta veneiltä ja aluksilta 2 000 € valvontamaksun uhalla. Alueella on tallentava kameravalvonta. Pysäköimällä hyväksyt ehdot. Ongelmatilanteissa soita 0600 390 111 (arkisin klo 9-15). Päivystysnumero hätätapauksissa on 0400 102 111. Yleinen hätänumero on 112.

Aukioloajat ja hinnasto 2019


AUKIOLOAJAT

1.1.-30.4.2019
– kaikilta vierailijoilta, myös yöpyjiltä veloitetaan vain päivämaksu 10 €
– Saaressa ei välttämättä ole palveluita
– Sataman kunnosta ja turvallisuudesta ei ole takeita: omalla vastuulla!

1.5.-.31.5.2019
– sauna lämpimänä la-su (sekasauna klo 12-16)
– HUOM! Ravintola palvelee vain la-su klo 16:30 saakka!

1.6-20.6.2019
– sauna lämpimänä lauantaisin (sekasauna klo 12-18, naiset 18-20, miehet 20-22)
ja sunnuntaisin (sekasauna klo 12-17)
– WC 24/h Upseerikerholla ja sauna Haapalassa
– HUOM! Ravintola palvelee vain la-su (la klo 21 ja su klo 18:30 saakka)

21.6.-11.8.2019
– sauna lämpimänä joka päivä (sekasauna klo 12-18, naiset 18-20, miehet 20-22)
– WC 24/h Upseerikerholla ja sauna Haapalassa
– Molemmat ravintolat palvelevat
– Mahdollista saada vettä pääsatamasta. Pääsataman WC auki 24/7.

12.8-1.9.2019
– sauna lämpimänä lauantaisin (sekasauna klo 12-18, naiset 18-20, miehet 20-22)
ja sunnuntaisin (sekasauna klo 12-17)
– HUOM! Ravintola palvelee vain la-su (la klo 21 ja su klo 18:30 saakka)

2.9-30.9.2019
– sauna lämpimänä la-su (sekasauna klo 12-16)
– HUOM! Ravintola palvelee vain la-su klo 16:30 saakka!

1.10-30.4.2020
– kaikilta vierailijoilta, myös yöpyjiltä veloitetaan vain päivämaksu 10 €
– Saaressa ei välttämättä ole palveluita
– Sataman kunnosta ja turvallisuudesta ei ole takeita: omalla vastuulla!

HINNASTO

Päiväpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 10€
Yöpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 25€
Yöpaikka – kylkikiinnitys … 35€

Yöpaikan hintaan sisältyvät venepaikan vuokra sekä wc-, suihku- ja saunaoikeudet määrättyinä aikoina (ei aina, johtuen siitä, että saaren ollessa kiinni reittimatkustajilta saaressa ei välttämättä oel henkilökuntaa). Sähköä ei ole saatavilla toistaiseksi ja sähköä ei saa ottaa pääsataman kaapeista. Upseerikerhon kaksi ulko-WC:tä palvelevat 24 h 21.6-11.8 ja viikonloppuisin tämän jälkeen syyskuun loppuun. Saunavuorot Haapalassa YLEISÖRISTEILYPÄIVINÄ (kts. laivaliikenteen aikataulut) ilmaiset veneilijöille. 21.6-11.8 sauna Haapala on auki 24 h ja siellä voi käydä WC:ssä tai suihkussa klo 08-22 välisenä aikana. Muina aikoina saunatilat eivät ole vierasvenelijöiden käytettävissä, mutta venekunnat/ryhmät voivat vuokrata Rantala-saunaa hintaan 195 €/kolme tuntia. Myös muita saunoja (Koivula ja Haapala) voi vuokrata yksityiskäyttöön. Saunojen varaustilanteesta ja hinnoista voi tiedustella asiakaspalvelusta 0600 390 111 (arkisin klo 9-15, 1,51 €/puhelu + pvm) tai info@visitisosaari.fi. Vettä on saatavilla pääsataman huoltokopin kyljestä, jossa myös WC. Huomioithan, että satamamaksujen maksamista valvotaan tallentavan kameravalvonnan kautta.

Huom! Saaressa on grillipaikka, joka ainoa sallittu tulentekopaikka. Mikään julkinen taho ei ylläpidä grillipaikkaa, mistä syystä omat hiilet tai puut on tuotava mukanaan! Pallogrillien siirtäminen muualle on kiellettyä.

HUOM! Kaudella 2019 yöpaikan lunastaneille hintaan sisältyvät reittiliikenteen edestakaiset liput Helsingin Kauppatorille max 2 henkilölle! Katso laivaliikenteen aikataulut tästä!
Lippuna toimii kuitti vierasvenemaksusta. Lauttamatkan kesto on noin 50 minuuttia per suunta.

Satama-alueita on kaksi: Pääsatama ja Laguuni (ent. Vanha Vierasvenesatama).

Pääsataman aluelle pysäköivät yli 30 jalkaiset veneet, joiden syväys on yli 1,5 m. Pääsataman alueella ja ohjeiden mukaisesti saavuttuna syvyys on koko alueella vähintään kolme metriä. Satamaan ei ole virallista veneväylää, mutta merikartan kari- ja syvyystiedot ovat paikkaansa pitäviä. Pääsataman alueella poijupaikoilla keulasta kulkukorkeus on vedenkorkeudesta riippuen noin metrin. Satama on avoin luoteis-, pohjois- ja koillistuulille, muutoin satama on suojaisa. Kovalla em. suuntaisilla tuulilla satama saattaa olla suljettu. Tällöin ilmoitamme asiasta Facebook-sivuillamme!

Laguuni on suojaisa kaikilla tuulilla. Laguunissa pysäköivät enintään 30-jalkaiset veneet, joiden syvyys on enintään 2 metriä. Huomioithan, että poijut ovat olosuhteiden pakosta varsin lähellä laitureita, joten pidempien kuin 30-jalkaisten veneiden on vaikea kiinnityä laguunissa. Ranta-alueet ovat matalat ja kiviäkin rantojen läheisyydessä voi olla, joten noudata Laguunissa operoimisessa äärimmäistä varovaisuutta. Laguunissa pysäköidään omalla riskillä ja siellä liikkuminen vaatii enemmän taitoa veneilijältä kuin pääsatama, joka on käytännössä aina turvallinen valinta.

Päiväpaikkoja myydään klo 10-20 väliseksi ajaksi ja yöpaikkoja klo 12-12 väliseksi ajaksi. Jos ruuhkaa ei ole, viipymisajoista voimme joustavasti neuvotella. Huomioithan, että kaupallisessa tilauskäytössä olevilla aluksilla ei ole lupaa kiinnittyä satama-alueella. Liikkuessasi satama-alueella on vuoroliikenteen aluksille  annettava esteetön kulku ja pidettävä Pääsataman kuvaan merkitty vuoroliikenteen laiturialue I-laiturin kummaltakin sivulta sekä päästä vapaana. Lisäksi kesä-, elo-, ja syyskuussa lauantaisin ja sunnuntaisin sekä 21.6.-12.8.2018 välisenä aikana päivittäin L-laiturin eteläsivu on pidettävä vapaana M/s Isosaaren operointia ja kiinnittymistä varten.

Huomioithan, että Isosaaren satama- ja ranta-alueilla ankkurointi on ehdottomasti kielletty! Puolustusvoimien alueilla on voimassa suoja-aluemääräykset! Ankkurointi satama-alueella voi vahingoittaa merenalaista putkistoa ja kaapelointeja. Turistiveneet voivat pysäköidä ainoastaan Pääsataman ja Laguunin alueen vierasveneille tarkoitettuihin laitureihin.

Toivomme, että vierailijat eivät jättäisi saareen veneen roskia, koska roskien säilöminen saaressa ja kuljettaminen saaresta vaatii resursseja.

SATAMAOHJEET

Satama-alueella ankkurointi on ehdottomasti kielletty!! Pohjassa kulkee Puolustusvoimien datakaapeleita.

Peräpoijupaikat sijoittuvat kuvan mukaisella tavalla. Pääsatamassa suojan puolella sijaitsevien peräpoijupaikkojen keulan laiturikorkeus on noin metrin. Kylkikiinnittyä voi laiturinlinjalle pois lukien kesä- ja elokuun viikonloput sekä 21.6.-11.8.2019 välinen aika, jolloin M/s Isosaari liikennöi saareen ja toimii hotellilaivana pääsatamassa.  Isosaaressa operoiville aluksille on jätettävä I-laiturin kumpikin puoli sekä L-laiturin eteläsivu vapaaksi. Laguunissa on noudatettava varovaisuutta. Laguuni on kaikilla tuulilla suojainen, mutta rannat matalat. Rannat rajataan kohoilla, joiden ohitse ei ole turvallista veneillä.

Pääsatama

Pääsatama touko- ja syyskuussa lauantaisin ja sunnuntaisin:

21.6.-11.8.2019 joka päivä ja kesä-elokuussa lisäksi la-su:

 

Laguuni (viitteeliset syvyystiedot, kehotamme varovaisuuteen!)