Vierasvenesatama

ISOSAAREN JUHANNUS STARTTAA VASTA LAUANTAINA!
Valitettavasti juhannusaaton aalto- ja tuuliennusteet ovat nyt sen verran hurjentuneet, että huomisen reittiliikenteen lähdöt on syytä perua. Harmajan mittauspisteellä luvassa jopa 25 m/s myrskytuulia, joten ei hyvä! Tästä syystä myös ravintolat ja muut palvelut ovat suljettu huomenna perjantaina, koska henkilökuntaa ei saada turvallisesti saarelle. Lauantaina ja sunnuntaina risteillään normaalisti aikataulujen mukaisesti ja kaikki palvelut ovat saatavilla! Pahoittelemme.

– – – – – – – –

Isosaareen pääsataman vierasvenepaikoilla on tällä hetkellä vierasvenepaikat noin 35:lle yksityiskäytössä olevalle retki- ja matkaveneelle. Paikat ovat pääasiassa peräpoijupaikkoja, mutta jonkin verran kylkikiinnitystilaa myös on. Isosaareen ei voi varata venepaikkoja etukäteen, joten suosittelemme maksua vasta satamaan saapumisen yhteydessä. Muistathan maksaa satamamaksusi ennen laiturialueelta poistumista välttääksesi valvontamaksun!

OHJEET SATAMAN PYSÄKÖINTIMAKSUN MAKSAMISELLE

Pysäköinti on sallittu vain pysäköintimaksun suorittaneille. Pysäköintimaksun on oltava maksettuna ennen laiturialueelta poistumista. Pysäköintimaksun voi suorittaa kahdella eri tavalla, jotka ovat:

1. Mene osoitteeseen satamat.suomensaaristokuljetus.fi ja valitse satama Isosaari. Tee valinnat ja suorita maksu ohjeiden mukaisesti joko verkkopankissa tai luottokortilla. Saat kuitin maksusta sähköpostiisi. Kuitti on pysäköintilippu, joka tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.

2. Soita numeroon 0600 390 111 (1,51 €/puhelu + pvm). Asiakaspalvelu veloittaa pysäköintimaksun luottokortiltasi. Saat kuitin maksusta sähköpostiisi. Kuitti on pysäköintilippu, joka tulee näyttää satamavalvojalle sitä kysyttäessä.

Huomioithan, että Isosaaren vierasvenesataman alueella tapahtuvasta ehtojen ja opasteiden vastaisesta pysäköinnistä veloitetaan valvontamaksu, joka on yksityisveneilijöiltä 100 €. Kiinnittyminen on kielletty kaupallisessa käytössä operoivilta veneiltä ja aluksilta 2 000 € valvontamaksun uhalla. Alueella on tallentava kameravalvonta. Pysäköimällä hyväksyt ehdot. Ohjeet löytyvät myös Isosaaren laiturialueilta.

 

Hinnasto 2018


Päiväpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 10€
Yöpaikka – aisa- tai peräpoijukiinnitys … 25€
Yöpaikka – kylkikiinnitys … 35€

Yöpaikan hintaan sisältyvät venepaikan vuokra sekä wc-, suihku- ja saunaoikeudet. Sähkö ei ole saatavilla toistaiseksi. Pesutilat ovat avoinna Rikaman salin alakerrassa 24/7 alkaen 2.6.2018 ja saunavuorot Koivulassa naisille klo 18-20 ja miehille klo 20-22 YLEISÖRISTEILYPÄIVINÄ alkaen 19.5.2018  (kts. laivaliikenteen aikataulut). Muina aikoina saunatilat eivät ole vierasvenelijöiden käytettävissä, mutta venekunnat/ryhmät voivat vuokrata Rantalaa hintaan 195 € per kolme tuntia. Myös muita saunoja (Koivula ja Haapala) voi vuokrata yksityiskäyttöön. Saunojen varaustilanteesta ja hinnoista voi tiedustella asiakaspalvelusta 0500 102 111 tai info@visitisosaari.fi. Sähköä ja vettä ei ole toistaiseksi saatavilla satama-alueella.

Satama-alueita on kaksi; Pääsatama ja Laguuni (ent. Vanha Vierasvenesatama).

Pääsataman aluelle pysäköivät yli 30 jalkaiset veneet, joiden syväys on yli 1,5 m. Pääsataman alueella ja ohjeiden mukaisesti saavuttuna syvyys on koko alueella vähintään kolme metriä. Satamaan ei ole virallista veneväylää, mutta merikartan kari- ja syvyystiedot ovat paikkaansa pitäviä. Pääsataman alueella poijupaikoilla keulasta kulkukorkeus on vedenkorkeudesta riippuen noin metrin. Satama on avoin luoteis-, pohjois- ja koillistuulille, muutoin satama on suojaisa. Kovalla em. suuntaisilla tuulilla satama saattaa olla suljettu. Tällöin ilmoitamme asiasta Facebook-sivuillamme!

Laguuni on suojaisa kaikilla tuulilla. Laguunissa pysäköivät enintään 30-jalkaiset veneet, joiden syvyys on enintään 2 metriä. Huomioithan, että poijut ovat olosuhteiden pakosta varsin lähellä laitureita, joten pidempien kuin 30-jalkaisten veneiden on vaikea kiinnityä laguunissa. Ranta-alueet ovat matalat ja kiviäkäin rantojen läheisyydessä voi olla, joten noudata Laguunissa operoimisessa äärimmäistä varovaisuutta.

Päiväpaikkoja myydään klo 10-20 väliseksi ajaksi ja yöpaikkoja klo 12-12 väliseksi ajaksi. Jos ruuhkaa ei ole, viipymisajoista voimme joustavasti neuvotella. Huomioithan, että kaupallisessa tilauskäytössä olevilla aluksilla ei ole lupaa kiinnittyä satama-alueella. Liikkuessasi satama-alueella vuoroliikenteen aluksille on annettava esteetön kulku ja pidettävä Pääsataman kuvaan merkitty vuoroliikenteen laiturialue I-laiturin kummaltakin sivulta sekä päästä vapaana. Lisäski kesä- ja elokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin sekä 21.6.-12.8.2018 välisenä aikana L-laiturin eteläsivu on pidettävä vapaana M/s Isosaaren operointia ja kiinnittymistä varten.

Huomioithan, että Isosaaren satama- ja ranta-alueilla ankkurointi on ehdottomasti kielletty. Puolustusvoimien alueilla on voimassa suoja-aluemääräykset! Ankkurointi satama-alueella voi vahingoittaa merenalaista putkistoa ja kaapelointeja. Turistiveneet voivat pysäköidä ainoastaan Pääsataman ja Laguunin alueen vierasveneille tarkoitettuihin laitureihin.

Toivomme, että vierailijat eivät jättäisi saareen veneen roskia, koska roskien säilöminen saaressa ja kuljettaminen saaresta vaatii resursseja.

HUOM! Kaudella 2018 yöpaikan lunastaneille hintaan sisältyvät reittiliikenteen edestakaiset liput Helsingin Kauppatorille! Katso laivaliikenteen aikataulut tästä! Lauttamatkan kesto on reilu puoli tuntia per suunta.

SATAMAOHJEET

Satama-alueella ankkurointi on ehdottomasti kielletty.

Peräpoijupaikat sijoittuvat kuvan mukaisella tavalla. Pääsatamassa suojan puolella sijaitsevien peräpoijupaikkojen keulan laiturikorkeus on noin metrin. Kylkikiinnittyä voi laiturinlinjalle pois lukien kesä- ja elokuun viikonloput sekä 21.6.-12.8.2018 välinen aika, jolloin M/s Isosaari liikennöi saareen ja toimii hotellilaivana pääsatamassa.  Isosaaressa operoiville aluksille on jätettä I-laiturin kumpikin puoli sekä L-laiturin eteläsivu vapaaksi. Laguunissa on noudatettava varovaisuutta. Laguuni on kaikilla tuulilla suojainen, mutta rannat matalat. Rannat rajataan kohoilla, joiden ohitse ei ole turvallista veneillä.

Pääsatama

Pääsatama kesä- ja elokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin sekä 21.6.-12.8.2018 joka päivä

Laguuni