Golf

Isosaaren golfkentän toiminnasta vastaa GoGolf. Löydät lisätietoa kentästä ja siellä pelaamisesta www.gogolfisosaari.fi:

Isosaaren 9-reikäinen golf-kenttä on rakennettu jo 1980-luvulla. Saaren ollessa suljettu vain harvat ja valitut ovat päässet kentälle. Ovatpa kentällä pelanneet Suomen Presidenttikin vieraidensa kanssa. Nyt kentällä pelaaminen on mahdollista kaikille!

Kenttä sijaitsee uskomattoman kauniilla paikalla ja on haastava. Maisemat ja tunnelma Isosaaren goflkentällä ovat aivan ainutlaatuiset. Väylien pituudet ovat 60-150 metrin välillä. Isosaaren golf-kenttä on Suomen vaativin par-3 kenttä.

Klikkaa tästä: isosaari_kortti_150621 (1)

Taitoa ja tarkkuutta mitataan

”Kenttää kiertäessä ei voi kuin ihmetellä kekseliäisyyttä, jolla Pakarinen ja Ketonen ovat saaneet yhdeksän reikää aikaiseksi. Maasto on hyvin hankalaa, tasaisella maalla on vain ensimmäinen väylä. Tiiauspaikoilla lyödään ruoholta paria poikkeusta lukuun ottamatta. Väylää on useilla reillä vain hyvin vähän ennen viheriötä, puita, teitä ja ylitettäviä vesiesteitä on sitäkin enemmän. Pienikokoiset viheriöt ovat lähtökohdat huomioiden kohtuullisessa kunnossa. Kyllä tämä on aivan oikeaa par-3 pelaamista, joskin hyvin vaikeaa sellaista.

Avauksissa mailavalinta on normaalimittaisia lyövälle yleensä joku wedgeistä tai rautayhdeksikkö. Toinen reikä on aivan oma lukunsa. Ensimmäinen lyönti lyödään niemennokalta hiekkarannan ja lentopallokentän sekä tien yli vajaan 150 metrin päässä olevalle viheriölle. Paikka on erittäin kaunis ja väylä samalla yksi maamme vaativimmista lyhyistä reistä. Kentän ”signature-reikänä” voidaan kuitenkin pitää seitsemättä. Jälleen pelaaja on yksin ajatuksineen 5×5 metrin kokoisella erikseen ruohotetulla niemennokalla. Matkaa reiälle on noin sata metriä, välissä vain vettä ja kaislikkoa. Soketin lyöminen tuntuu lähes pyhäinhäväistykseltä. Kierros päättyy rannalla sijaitsevan klubimajan viereen. Yhdeksäs reikä tuntuu yhdessä avausväylän kanssa helpoimmalta.

Kokonaisuutta voi kutsua upeaksi luontoretkeksi, johon antavat säväyksensä kallioilta avautuvat mahtavat näkymät sekä Helsinkiin että kauas ulapalle.”

Teksti: golfpiste.com – Armeijalla on Suomen vaativin par-3 kenttä. Lue koko juttu tästä: https://golfpiste.com/uutiset/armeijalla-on-suomen-vaativin-par-3-kentta/