Golf

Maailman ainoa ulkosaariston golfkenttä sijaitsee Isosaaressa!

Isosaaren 9-reikäinen golf-kenttä on rakennettu jo 1980-luvulla. Saaren ollessa suljettu vain harvat ja valitut ovat päässet kentälle. Ovatpa kentällä pelanneet Suomen Presidenttikin vieraidensa kanssa. Nyt kentällä pelaaminen on mahdollista kaikille!

Kenttä sijaitsee uskomattoman kauniilla paikalla ja on haastava. Maisemat ja tunnelma Isosaaren goflkentällä ovat aivan ainutlaatuiset. Väylien pituudet ovat 60-150 metrin välillä. Isosaaren golf-kenttä on Suomen vaativin par-3 kenttä.

Peli alkaa pian saareen saapumisen jälkeen ja pelataan yhteislähtönä. Peliaikaa on reilu kolme tuntia, jona aikana ehtii kiertää kentän kaksi kertaa. Peliajat ovat perjantaisin ja lauantaisin 1.6-31.8.2019 klo 17:30-21:15. Golflippu á 65 euroa/pelaaja sisältää laivamatkan reittiliikenteellä (suositus on klo 16:30 lähtevä vuoroalus, paluulähtö klo 21:15). Voitte saapua myös omalla veneellä, jolloin hinta on 50 euroa/pelaaja.

Kaikki peliliput on ostettava verkkokaupasta, sillä pelaajia mahtuu max 36 per päivä! Liput hankitaan etukäteen Isosaaren lippukaupasta.

Golf-risteilyn hinta kaudelle 2019 on 65 euroa ja hintaan sisältyy pelin lisäksi saunan käyttö (omat pyyhkeet ja pesuvälineet mukaan). Risteilystä ja pelaamisesta ei tule muita kuluja. Risteilyt toteutetaan asiakasmäärään sopivalla aluksella, yleensä m/s Isosaarella. Huomioithan, että saarella ei ole välinevuokrausta!

Isosaaren kenttää on muokattu hieman täksi vuodeksi johtuen siitä, että yksi lyöntipaikka on jäänyt sotilasalueelle jonne ei enää pääse. Numeroinnit ovat tästä syystä menneet uusiksi ja samalla lyöntipaikkoja on muokattu sopivimmiksi. Uudet kartat ja scorecardit saa postilaatikosta, joka on pääsataman punaisen huoltorakennuksen kyljessä, tai vuorolaivasta alakerran aulan pöydältä.

Klikkaa tästä: uusi kenttäkartta/tuloskortti PDF-muodossa

Tulee Isosaareen kokemaan huikea pelikokemus!

Taitoa ja tarkkuutta mitataan

“Kenttää kiertäessä ei voi kuin ihmetellä kekseliäisyyttä, jolla Pakarinen ja Ketonen ovat saaneet yhdeksän reikää aikaiseksi. Maasto on hyvin hankalaa, tasaisella maalla on vain ensimmäinen väylä. Tiiauspaikoilla lyödään ruoholta paria poikkeusta lukuun ottamatta. Väylää on useilla reillä vain hyvin vähän ennen viheriötä, puita, teitä ja ylitettäviä vesiesteitä on sitäkin enemmän. Pienikokoiset viheriöt ovat lähtökohdat huomioiden kohtuullisessa kunnossa. Kyllä tämä on aivan oikeaa par-3 pelaamista, joskin hyvin vaikeaa sellaista.

Avauksissa mailavalinta on normaalimittaisia lyövälle yleensä joku wedgeistä tai rautayhdeksikkö. Toinen reikä on aivan oma lukunsa. Ensimmäinen lyönti lyödään niemennokalta hiekkarannan ja lentopallokentän sekä tien yli vajaan 150 metrin päässä olevalle viheriölle. Paikka on erittäin kaunis ja väylä samalla yksi maamme vaativimmista lyhyistä reistä. Kentän ”signature-reikänä” voidaan kuitenkin pitää seitsemättä. Jälleen pelaaja on yksin ajatuksineen 5×5 metrin kokoisella erikseen ruohotetulla niemennokalla. Matkaa reiälle on noin sata metriä, välissä vain vettä ja kaislikkoa. Soketin lyöminen tuntuu lähes pyhäinhäväistykseltä. Kierros päättyy rannalla sijaitsevan klubimajan viereen. Yhdeksäs reikä tuntuu yhdessä avausväylän kanssa helpoimmalta.

Kokonaisuutta voi kutsua upeaksi luontoretkeksi, johon antavat säväyksensä kallioilta avautuvat mahtavat näkymät sekä Helsinkiin että kauas ulapalle.”

Teksti: golfpiste.com – Armeijalla on Suomen vaativin par-3 kenttä. Lue koko juttu tästä: https://golfpiste.com/uutiset/armeijalla-on-suomen-vaativin-par-3-kentta/

Kuva ylhäällä: Arkkitehtitoimisto Livady