Golf

Isosaaren 9-reikäinen golf-kenttä on rakennettu jo 1980-luvulla. Saaren ollessa suljettu vain harvat ja valitut ovat päässet kentälle. Ovatpa kentällä pelanneet Suomen Presidenttikin vieraidensa kanssa. Nyt kentällä pelaaminen on mahdollista kaikille!

Kenttä sijaitsee uskomattoman kauniilla paikalla ja on haastava. Maisemat ja tunnelma Isosaaren goflkentällä ovat aivan ainutlaatuiset. Väylien pituudet ovat 60-150 metrin välillä. Isosaaren golf-kenttä on Suomen vaativin par-3 kenttä.

Golf-risteilyjä järjestetään maanantaisin ajalla 1.6.-12.8.2018, jolloin saarella ei ole muita vierailijoita pois lukien omalla veneellä veneilevät. Lähdöt ovat Kauppatorilta klo 9 ja 13 ja paluut klo 14 ja 18. Tuloajasta riippumatta saarelta voi poistua kummalla tahansa paluulautalla, kuitenkin viimeistään klo 18 lähtevällä lautalla.

Peli alkaa pian saareen saapumisen jälkeen ja pelataan yhteislähtönä. Peliaikaa on reilu neljä tuntia, jona aikana ehtii kiertää kentän kaksi kertaa. Saaren ravintolapalvelut ovat käytettävissä myös golf-päivinä.

Golf-risteilyjen liput on suositeltavaa hankkia etukäteen Isosaaren lippukaupasta. Hankkimalla liput etukäteen varmistat pääsysi pelaamaan haluamanasi päivänä ja kellonaikana. Golf-risteilylippuja myydään kaudelle 2018 vain rajoitetusti, joten varaa lippusi ajoissa! Kauden 2018 liput ovat myynnissä nyt!

Golf-risteilyn hinta kaudelle 2018 on 85 euroa ja hintaan sisältyy pelin lisäksi saunan käyttö (omat pyyhkeet ja pesuvälineet mukaan). Caddy tulossa mukaan? Caddyn meno-paluu lipun hinta on 18 euroa (lippu ostetaan laivasta, yksi caddy per pelaaja). Risteilystä ja pelaamisesta ei tule muita kuluja. Risteilyt toteutetaan asiakasmäärään sopivalla aluksella. Huomioithan, että saarella ei ole välinevuokrausta.

Tulee Isosaareen kokemaan huikea pelikokemus!

Taitoa ja tarkkuutta mitataan

“Kenttää kiertäessä ei voi kuin ihmetellä kekseliäisyyttä, jolla Pakarinen ja Ketonen ovat saaneet yhdeksän reikää aikaiseksi. Maasto on hyvin hankalaa, tasaisella maalla on vain ensimmäinen väylä. Tiiauspaikoilla lyödään ruoholta paria poikkeusta lukuun ottamatta. Väylää on useilla reillä vain hyvin vähän ennen viheriötä, puita, teitä ja ylitettäviä vesiesteitä on sitäkin enemmän. Pienikokoiset viheriöt ovat lähtökohdat huomioiden kohtuullisessa kunnossa. Kyllä tämä on aivan oikeaa par-3 pelaamista, joskin hyvin vaikeaa sellaista.

Avauksissa mailavalinta on normaalimittaisia lyövälle yleensä joku wedgeistä tai rautayhdeksikkö. Toinen reikä on aivan oma lukunsa. Ensimmäinen lyönti lyödään niemennokalta hiekkarannan ja lentopallokentän sekä tien yli vajaan 150 metrin päässä olevalle viheriölle. Paikka on erittäin kaunis ja väylä samalla yksi maamme vaativimmista lyhyistä reistä. Kentän ”signature-reikänä” voidaan kuitenkin pitää seitsemättä. Jälleen pelaaja on yksin ajatuksineen 5×5 metrin kokoisella erikseen ruohotetulla niemennokalla. Matkaa reiälle on noin sata metriä, välissä vain vettä ja kaislikkoa. Soketin lyöminen tuntuu lähes pyhäinhäväistykseltä. Kierros päättyy rannalla sijaitsevan klubimajan viereen. Yhdeksäs reikä tuntuu yhdessä avausväylän kanssa helpoimmalta.

Kokonaisuutta voi kutsua upeaksi luontoretkeksi, johon antavat säväyksensä kallioilta avautuvat mahtavat näkymät sekä Helsinkiin että kauas ulapalle.”

Teksti: golfpiste.com – Armeijalla on Suomen vaativin par-3 kenttä. Lue koko juttu tästä: https://golfpiste.com/uutiset/armeijalla-on-suomen-vaativin-par-3-kentta/

Kuva ylhäällä: Arkkitehtitoimisto Livady